Worldwide Delivery Available

ask a question
shipping
make your own 1

СЕНЦИАЛНАТА СВЕТЛИНА скала V (SSS-V): Все още надеждна и валидна.

СЕНЦИАЛНАТА СВЕТЛИНА скала V (SSS-V): Все още надеждна и валидна.

и хосписът не се фокусира само върху възрастните хора или хората с рак. Всеки, който има приблизителна жизнена оценка от шест месеца или по-малко, независимо от възрастта или болестта, отговаря на условията за хоспис. И какво ще стане, ако човек живее след 6 -те месеца? Това всъщност е доста често и е напълно добре. Докато човекът разумно се квалифицира отпред, грижите ще бъдат обхванати, стига хосписът да счита за подходящо. Веднъж имах пациент да оцелее в продължение на три години в хоспис.

Какви са недостатъците на хосписа?

И така, какви са недостатъците? Основното е, че обхватът на грижите е ограничен. Хоспитализациите са обезкуражени, както и всички лечения, които са единствено за разширяването на живота. Посещенията в отделението за интензивно лечение или агресивните лечения на рака могат да удължат живота малко повече, но те често значително намаляват качеството на този живот. Ограничаването на обхвата на грижите за услугите, които подобряват качеството на живот, позволява на човек да умре с достойнство у дома, вместо в болница, закачена за машини и тръби.

Така че тук е може би най -важният бърз и мръсен съвет, който дадох досега: Ако смятате, че вие или любим човек може да се класирате за хоспис, поговорете веднага с вашия лекар и поискайте оценка. Екипът на хосписа ще излезе и ще направи оценка. Те ще опишат услугите, които предлагат и ще се справят с страховете, които може да имате. Не чакайте Вашия лекар да го изведе. И на онези лекари, които четат тази статия, давам този съвет: Не чакайте твърде дълго. Възползвайте се от прекрасния ресурс на хосписа. Хората трябва да получат възможността да умрат у дома, заобиколени от своите близки. Това е може би най -доброто нещо, което можете да направите за някого.

Това е за днешната тема. Надявам се, че беше полезно.

Този месец приветстваме нов хост на подкаст в мрежата за бързи и мръсни съвети. Кени Херцог поема задължения за хостинг за подкаста на съвременния маниер Гай. Искам да знам колко да наклониш фризьора си, той ще ти каже. Искате ли да знаете дали някога е добре да се скъсате с някого по имейл? Той също ще отговори на това. Вижте подкаста „Съвременни маниери“ и ако имате собствен въпрос за етикет, изпратете го на [email protected].

Ако имате теми, които искате да покриете, изпратете ги на [email protected] , или можете да ми ги изпратите в Twitter (@housecalldoc) или моята страница във Facebook.

Позволете ми отново да ви напомня, че този подкаст е само за информационни цели . Целта ми е да добавя към вашите медицински знания и да преведа някои от странните медицински неща, които чувате, така че когато отидете при Вашия лекар, посещенията ви ще бъдат по -ползотворни. Нямам намерение да заменя Вашия лекар; Той или тя е този, с когото винаги трябва да се консултирате за собственото си медицинско състояние.

ви хване следващия път! Останете здрави!

хоспис изображение С любезното съдействие на Shutterstock

страници

«Първо‹ Предишна123 Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Разберете какво е хоспис, когато е подходящо и защо е важно.

от Роб Ламбъртс, MD House Call Doctor 8 септември 2010 г. 5-минутен Readepisode #62 Играйте Пауза Слушайте какво точно е хоспис? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Какви са предимствата на хосписа?

Има много предимства на хосписа, включително:

Пълна грижа: Хосписът включва цялостна грижа от екип, включително лекари, медицински сестри и социални работници. Той също така осигурява достъп, за да помогне двадесет и четири часа на ден, седем дни седмично.

Домашни посещения: Застраховката сериозно ограничава наличието на посещения на домашна медицинска сестра, но не и когато посещенията попадат под хоспис.

По-малко разходи: Хосписът води до намаляване на разходите за джоба за лекарства и медицинско оборудване.

Грижа за отдих: Повечето хоспис се извършват в дома, но кратка кратка Много болнични грижи се предлагат от много хосписи да свалят стреса от членовете на семейството.

Ключът е, че хосписът сваля тежестта на пациентите и членовете на семейството, за да могат да се съсредоточат един върху друг, вместо върху медицинската помощ. Това е един от най -важните времена от живота на човек и хосписът им позволява да се съсредоточат върху най -важното, вместо да измислят как да се грижат.

Целта на хосписа

хоспис взема The Тежест от пациенти и членове на семейството, за да могат да се съсредоточат един върху друг, вместо върху медицинската помощ.

По -голямата част от работата ми включва поддържане на пациентите си здрави, но идва време в живота на повечето хора, когато фокусът трябва да се промени. Трябва да спрем да мислим за предотвратяване на рак на дебелото черво и намаляване на холестерола и вместо това да се съсредоточим върху намаляването на болката и максимално максимално максимално броя на добрите дни, които човек има. Хората се страхуват, че участието на хоспис е същото като отказ. Не е. Обяснявам хоспис по този начин: Фокусът вече не е върху следващите три години; Това е на следващите три месеца, три седмици или три дни. Целта е да се направят тези месеци, седмици и дни възможно най -добри.

страници

«Първи‹ Предишни123Next ›Последно› Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

От призрачни къщи до петък 13 -те филми, ние обичаме да се плашим глупаво. За това специално издание на Хелоуин на The Savvy Psychologist, д-р Елън Хендриксен отговаря на въпроса: Защо се радваме да се уплашим?

от Елън Хендриксен, доктор на психолог, 31 октомври 2014 г. 4-минутен readepisode #43 Играйте пауза защо Обичаме ли да се плашим? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

крещи, крещиш, всички ние … е, обичаме да крещим. Но защо? Защо толкова много хора получават удар, като се ужасяват?

В чест на Хелоуин, ето 4 причини, поради които обичаме да изпитваме страх:

Причина №1: Борбата или полет създават a Естествен висок

Мозъкът ви обича да ви пази.

Така че, когато мозъкът ви възприема опасност – независимо дали е натрапник на верандата или Фреди Крюгер на вашия телевизор – вашата амигдала отправя каскада от реакции. Амигдалата е част от мозъка, отговорен за озвучаването на алармата. Когато възприемаме опасността, тя активира симпатиковата нервна система и инструктира вашите надбъбречни жлези да освобождават хормони на стреса, включително адреналин и кортизол.

Резултатът? .

Сърдечните ви състезания, очите ви се разширяват, за да видите по -добре опасността, храносмилането се забавя и кръв

Въпреки това, когато мозъкът ви знае, че всъщност сте в безопасност, например, когато обитаваната къща Bogeyman изскочи от ъгъла, този адреналин (заедно с допамин, невротрансмитер на усещането) може да ви даде естествено високо. < /p>

Индивидите се различават по реакциите си към тази хормона каскада. Проучване от 2008 г. установи, че наличието на по-малко допаминови рецептори, налични в мозъка, върви заедно с по-голямо търсене на новост. Така че хората с по -малко рецептори търсят приключения, или по сравнително безопасни Повече ▼ начини като филми на ужасите или приключенски спортове, или по потенциално по -малко безопасни начини като експериментиране с наркотици или шофиране безразсъдно. Тези различия се отчитат защо може да намерите бундж, скачащ вълнуващо, докато бих могъл да кажа „не благодаря.“

Причина №2: Издържането на плашене повишава увереността

Докато някои страх наркомани обичат на наркомасите Ръш, други обичат увереността на увереността да оцелеят в страшна ситуация.

Да го направим живи (дори и да сте били в безопасност през цялото време, като в къща с обитаване на Хелоуин) може да ви остави с кадър на увереност и трясък към вашето самочувствие.

И кой не иска това?

страници

12next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

хранителната дива поставя ума ви по отношение на пълното и Непълни протеини.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 26 юли 2013 г. 1-минутна четене

протеиновите храни не са създадени равни. Казват, че някои храни осигуряват пълен протеин, докато други се казва, че са непълни. Разликата е, в която присъстват аминокиселини. Когато една храна съдържа всички основни аминокиселини, се казва, че е пълна. Повечето животински протеини са в тази категория. Растителните източници на протеини, като боб или зърнени храни, често липсват една или повече от основните аминокиселини, поради което те се характеризират като непълни.

Въпреки това, което може да сте чували, вегетарианците не трябва да бъдат прекалено загрижен за качеството на протеини или протеини. Според групата на вегетарианската ресурс (ресурс, който горещо препоръчвам), стига да получавате достатъчно калории, за да поддържате здравословно тегло, трябва да получавате достатъчно протеин. И докато всички основни амино присъстват в диетата ви, не е нужно да се притеснявате от комбинирането на храни, за да осигурите пълен протеин при всяко хранене.

Протеиново изображение С любезното съдействие на Shutterstock

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

От призрачни къщи до петък 13 -те филми, ние обичаме да се плашим глупаво. За това специално издание на Хелоуин на The Savvy Psychologist, д-р Елън Хендриксен отговаря на въпроса: Защо се радваме да се уплашим?

от Елън Хендриксен, доктор на психолог, 31 октомври 2014 г. 4-минутен readepisode #43 Играйте пауза защо Обичаме ли да се плашим? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Причина №3: Търсещите на сензация обичат тръпка

всички познаваме някого – или някой е – който се отегчава лесно и се нуждае от много стимулация, за да остане щастлив и ангажиран. Д -р Марвин Зукърман от Университета в Делауеър изучава тези хора от 60 -те години. Той изложи термина усещане за търсене – черта на личността, дефинирана чрез търсене на дейности или усещания, които са „разнообразни, нови, сложни и интензивни“.

д -р. Zuckerman теоретизира, че търсещите сензация имат 4 основни характеристики:

те са търсачи на тръпка. Те търсят приключения, които включват скорост и опасност, като окачване на плъзгане, гмуркане или парашутиране.

Те са търсещи опит. Те събират нови, единствено изживяване, като да се мотаят с неконформистка тълпа или да пътуват до нетрадиционни места (без круизи на Кариббий за тях).

Те са безпрепятствени, което понякога може да ги вкара в затруднение. Дезинхибицията може да означава забавни, луди времена, но понякога може да премине линията в изневяра или злоупотреба с наркотици.

Те са податливи на скука. Те стават неспокойни с рутина и не издържат да се чувстват вързани. Мразят да видят филм, който са виждали преди и биха били нещастни на изправено вечеря.

Причина № 4: Страшните ситуации могат да доведат до свързване

Преди около 15 години д -р Шели Тейлър от UCLA предложи алтернатива на модела на битка или полета, който тя нарече „Tender and се сприятелявам. ” Тя отбеляза, че от плъхове до маймуни до хора, някои индивиди – често, но не винаги жени – реагират на времена на стрес, като подхранват и защитават децата си (тенденция) или достигат до социална подкрепа (се сприятели). Това може да е част от това, което прави военните новобранци по време на основно обучение или преди медийни учебни групи, които се чувстват съюз, когато се подготвят за MCAT.

Смята се, че реакцията на тенденцията и приятелството се смята, че отчасти възникват, от отчасти, от Варенето на хормони и невротрансмитери, които се освобождават със стрес или страх. Един от тях, окситоцин, е същият хормон на свързване, освободен по време на кърмене или гушкане.

Този Хелоуин, възползвайте се от реакцията на тенденцията и се сприятелявайте, като се свържете с приятелите си по време на филмов филм или се притискате с вашата смачка след това страшно посещение на обитавана къща.

*** < /p>

Това е всичко за днес. Не забравяйте да се регистрирате за предстоящия бюлетин за психолог тук и бъдете един от първите, които получават ексклузивни съвети, доставени направо във вашата пощенска кутия!

Референции

Taylor, S.E., Klein, L.C. , Lewis, B.P., Gruenewald, T.L., Gurung, R.A.R. & amp; Updegraff, J.A. (2000). Биобихавиорални отговори на стреса при жените: тенденция и приятелство, а не битка или полет. Психологически преглед, 107, 411-429.

Zald, D.H., Cowan, R.L., Riccardi, P. et al. (2008). Наличието на допаминови рецептори на допамин е обратно свързано с черти, търсещи новост при хората. The Journal of Neuroscience, 28, 14372-8.

Zuckerman, M. (2007). Усещането, което търси скала V (SSS-V): Все още надеждна и валидна. Личност и индивидуални различия, 43, 1303-1305.

Zuckerman, M. (2009). „Глава 31: Търсене на сензация.“ В, Leary, M.R. & amp; Hoyle, R.H. Наръчник за индивидуални различия в социалното поведение. Ню Йорк: The Guilford Press ..

Skydediving and Scared Woman Images С любезното съдействие на Shutterstock.

страници

«Първо‹ Предишно12 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Contents

Translate »
Select your currency
EUREuro