Worldwide Delivery Available

ask a question
shipping
make your own 1

Mogu li dobiti pokrivenost proteza putem Medicare-a?

Mogu li dobiti pokrivenost proteza putem Medicare-a?

Proteze mogu pomoći u jelu i govoru ako osoba doživi gubitak zuba. Međutim, Medicare ne pokriva troškove zubne nege osim u ograničenim okolnostima.

Prema Fondaciji porodice Kaiser (KFF), 15% upisanika Medicare nema prirodne zube.

Ovaj članak govori o zubnim beneficijama Medicare, uključujući pokrivenost za proteze. Također izgleda i troškovi i mogućnosti za financijsku pomoć.

Šta je Medicare?

Medicare je federalni program osiguranja dizajniran za pružanje zdravstvene zaštite ljudima koji imaju 65 i više godina. Na raspolaganju je i mlađoj osobi s invaliditetom ili određenim medicinskim stanjima, poput krajnjestepene bubrežne bolesti i amitrofične bočne skleroze.

Program Medicare ima četiri dijela:

  • dio bolničkog osiguranja
  • dio b medicinsko osiguranje
  • Dio C, Medicare Prednost, koja nudi alternativu originalnom Medicareu (dio A i dio B)
  • Part d osiguranje lijekova na recept

Medicare pregovara o bolnice, ljekarima i osiguravajućim društvima .

Koje dijelove zaslona Medicare / Zubni implantati?

Većina zubnog pokrivanja koja se odnosi na Medicare namijenjena je hitnim stomatološkim uslugama koje se izvode dok je osoba u bolnici. Na primjer, ako je osoba imala oralni rak i potrebne stomatološke ekstrakcije prije nego što bi oralni hirurg mogao ukloniti kancerozni prostor.

Originalni Medicare ne pokriva zubno čišćenje, ispune, ploče, proteze ili ekstrakcije zuba.

Međutim, iako originalni Medicare ne pokriva troškove proteza, osoba može dobiti pokrivenost putem plana Medicare Advantage (Deo C).

Medicare Advantage

harmoniqhealth.com/ba/ Neki planovi za prednost Medicare nude dodatne usluge, uključujući stomatološke, sluh i pokrivenost vida.

Procijenjena 34% ljudi upisanih u Medicare imaju planove za identifikaciju Medicare, prema KFF-u.

Nekoliko ključnih točaka može naznačiti ako može ponuditi pokrivenost Medicare-a da ponudi pokriće za proteze.

Preventivna nasuprot sveobuhvatnom

Preventivne stomatološke usluge uključuju čišćenje, ispune i neke ekstrakcije. Sveobuhvatne usluge obično uključuju opsežniji zubni rad, poput djelomičnih ili punih proteza. Neki planovi za prednost Medicare nude pokrivenost samo za preventivne usluge.

u mreži nasuprot mreži

Prednost Medicare Advantage (posebno preferirane organizacije dobavljača ili PPPO) često zahtijevaju osobu da vidi stomatologe u mreži kompanije prije plana . Osoba bi trebala osigurati da se njihov zubni davatelj izbora uključi u ovu mrežu pružatelja usluga.

Suobraćaj i osiguranja

Neki planovi za prednost Medicare plaćat će dio zubnih troškova. Na primjer, oni mogu platiti između 30% i 50% troškova za proteze. Drugi nude maksimalnu korist, plaćajući sve troškove do određenog iznosa.

Maksimalna pogodnost

većina planova prednost Medicare imat će kapu ili maksimalnu korist troškova koje će pokriti za stomatološke usluge. Ovo može kretati od 200 do nekoliko hiljada dolara. Takođe, neke kompanije mogu ograničiti koliko često će platiti za zamjenu proteza. Budući da proteze mogu biti vrlo skupe, važno je razmotriti maksimalnu korist prilikom odabira plana.

Koje su različite vrste proteza?

Postoji nekoliko vrsta proteza i troškovi variraju ovisno o nekoliko faktora kao što su vrsta proteze, materijala i kvalitete.

Fiksni u odnosu na uklonjive proteze

Fiksni protezi su pričvršćeni u usta zubnih implantata, koji su hirurški implantirani postovi u vilicu. Izmjenjive proteze mogu se izvesti svakodnevno, očistiti i staviti u svakodnevno. Fiksne proteze su skupljač zbog opsežnijeg procesa za osiguranje i stvaranje.

djelomične ili pune proteze

pune proteze daju izgled svakog zuba u gornji ili donji dio usta. Djelomične proteze mogu zamijeniti nekoliko nestalih zuba u gornjoj ili donjoj vilici.

Materijali

Proteze mogu se izrađivati od akrilne smole (plastike) ili porculana. Djelomične proteze također imaju neke metalne komponente. Kao opće pravilo, porculanske proteze su nešto skuplje, ali mogu biti izdržljive od svojih akrilnih kolega smola.

Što trebate za proteze?

Proteze mogu varirati u troškovima i kvaliteti. Prema bankrate.com, neki od potencijalnih troškova za proteze uključuju:

  • niskokutni proteza raspon od 300 do 500 dolara za gornji ili donji na 600 do 1000 dolara za kompletan set.
  • Srednje cijene proteza obično koriste kvalitetnije materijale i mogu izgledati prirodnije. Troškovi se kreću od 500 do 1.000 dolara po gornjem ili donjem do 1.000 $ – 3.000 dolara za kompletan set.
  • Premium proteze koriste najkvalitetnije materijale i tehnike za stvaranje dugotrajne proteze. Troškovi se kreću od 2.000 do 4.000 dolara po gornjoj ili donjoj protezi do 4000 do 8.000 dolara za kompletan set.

Koji su potencijalni troškovi za proteze kod Medicare?

Medicare Advantage Planovi nude različite vrste pokrivenosti za stomatološke usluge. Većina planova neće pokriti pune troškove proteze.

Neki pokrivenost plana i primjeri troškova, koristeći alat za pronalazak Medicare Plana, prikazani su na grafikonu ispod.

50 USD u mreži odbitljiva, tada osoba plaća 30% suosiguranje za troškove proteze

San Diego, California

tampa, florida

Dodatne opcije zubne pokrivenosti

Postoje druge opcije koje osoba može pristupiti da se pristupi zubnom pokrivenosti ili smanjenim zubnim troškovima:

u blizini stomatološki Škole / klinike

Neke stomatološke škole ili klinike imaju odjel za protetike, gdje studenti nauče da stavljaju proteze. Te škole mogu ponuditi snižene proteze ili usluge u pripremi za oblikovanje proteza.

Standna stomatološki planovi

Nekim zdravstvenim osiguravajućim društvima nude samostalne stomatološke planove za starije ljude. Za mjesečnu premiju, osoba može dobiti pokriće slično ili veće od planova prednost Medicare.

Stomatološki planovi za popust

Ovi planovi se nude putem organizacija koje čine proteze ili pružaju stomatološku njegu. Imaju mrežu pružatelja usluga u kojima osoba može dobiti diskonte na sveobuhvatne stomatološke potrebe, uključujući proteze.

Medicaid

Medicaid je plan osiguranja na državnom osiguranju za ljude o nižim primanjima, a neke države mogu pružiti dodatnu pokrivenost stomatološkim uslugama, koje mogu uključivati i zubne usluge, koje mogu uključivati i zubne usluge. Međutim, ove koristi variraju od strane države.

Sažetak

Dok originalni Medicare ne nudi pokrivenost za proteze, planovi za prednost Medicare mogu pomoći u plaćanje troškova. Međutim, većina planova prednosti ne može u potpunosti platiti za proteze, čak i sa maksimalnim koristima.

Ako osoba ne dobije stomatološku pokrivenost putem plana Medicare Advantage, postoje i druge opcije koje mogu pomoći u troškovima proteza.

Informacije na ovoj web stranici mogu vam pomoći u donošenju ličnih odluka o osiguranju, ali nije namijenjeno pružanju savjeta u vezi s kupovinom ili korištenjem bilo kojeg osiguravajućeg ili osiguranja. Zdravci mediji ne obavljaju posao osiguranja ni na koji način i ne licencira kao osiguravajuće društvo ili proizvođač u bilo kojoj američkoj nadležnosti. Zdravci mediji ne preporučuju ili podržavaju treće strane koje mogu obavljati poslovanje osiguranja.

  • Zdravstveno osiguranje / medicinsko osiguranje
  • Medicare / Medicaid / Schip

Medicinske vijesti danas ima stroge smjernice za izvor i izvlači samo iz preglednog studija, akademskih istraživačkih institucija, akademske istraživačke institucije i medicinski časopisi i udruženja. Izbjegavamo korištenje tercijarnih referenci. Povezujemo primarne izvore – uključujući studije, naučne reference i statistiku – unutar svakog članka i nalaze ih u odjeljku resursa na dnu naših članaka. Možete saznati više o tome kako osigurati da je naš sadržaj tačan i trenutan čitajući naš uredničku politiku.

Contents

Translate »
Grad, Država Naziv plana Troškovi Pokrivanje proteza Maksimalna korist
Trenton, New Jersey Humachoice PPO Medicare Advantage Plan 0 mjesečna premium sa $ 34,90 za dodavanje ‘opcionalno Dodatne naknade ‘koji uključuje stomatoložni osoba plaća 70% troškova proteze za u mreži i 75% troškova za van mreže na kalendaru
Tulsa, Oklahom Aetna Medicare Freedom Core plan (PPO) $ 0 Mjesečna premija 200 USD godišnje prema sveobuhvatnoj ili preventivne usluge 200 dolara po kalendaru
dallas, texas: allwell medicare hmo $ 0 Mjesečna premija 1.000 dolara po kalendarskoj godini
Anthem Mediblue Extra (HMO)

14,40 $ Mjesečna premija 250 $ 250 $ 250 Pokrivenost po tromjesečju 1.000 $ po kalendaru Godina Wellcare Premier (PPO) $ 0 Mjesečna premija 70% proteza protetičke usluge 1.000 $ po kalendaru godini