Worldwide Delivery Available

ask a question
shipping
make your own 1

Vajrat më të mirë esencialë për simptomat e gripit

Vajrat më të mirë esencialë për simptomat e gripit

Në këtë artikull, mësoni më shumë rreth asaj se si të përdorni vajra esencialë, përfitimet e tyre të mundshme për gripin dhe disa rreziqe që lidhen me to. Studiuesit kanë shikuar se si përbërësit në vajrat thelbësorë mund të ndikojnë në lloje të ndryshme të virusit të gripit. Hulumtimi është i nevojshëm.

Sipas autorëve të studimit, përbërësit në vajrat thelbësorë të mëposhtëm kanë treguar disa aktivitet antiviral:

Gjithashtu, balsami i limonit mund të përmbajë përbërës që mund të ndihmojnë në parandalimin e riprodhimit të një lloji të virusit të gripit të shpendëve, sipas një studimi laboratorik.

Rezultatet e një studimi tjetër laboratorik sugjerojnë që një përzierje tregtare e vajrave thelbësorë mund të ndihmojë në uljen e aktivitetit të një lloji të virusit të gripit. Vajrat esencialë të lëvozhgës së egër të portokallit, sythit të karafilit, gjethes së kanellës, lëvores së kanellës, gjetheve të eukaliptit dhe rozmarinës. të virusit. Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk rregullon vajra esencialë ose përdorimin e tyre. Për këtë arsye, njerëzit duhet t’i blejnë gjithmonë nga burimet me reputacion dhe t’i përdorin me kujdes.

Ekzistojnë dy metoda themelore për përdorimin e vajrave thelbësor Duke aplikuar një vaj esencial në lëkurë, gjithmonë përzieni atë me një vaj bartës më parë. Disa shembuj të vajrave transportues përfshijnë vajin e jojobës, vajin e ullirit dhe vajin e arrave. Pas hollimit të një vaji esencial, një person mund ta zbatojë atë në lëkurë ose ta shtojë atë në locione dhe produkte të banjës.

Për terapinë e thithjes, lundroni vajrat thelbësorë në ujë të nxehtë dhe thithni avujt, ose përdorni një shpërndarës dhome. Thithja e eukaliptit mund të ndihmojë në lehtësimin e bllokimeve.

është më mirë të pyesni një mjek përpara se të përdorni vajra esencialë për çdo qëllim mjekësor. se ato janë të padëmshme. Ashtu si ilaçet, ato mund të shkaktojnë efekte anësore të rënda nëse një person i përdor ato në mënyrë jo të duhur ose në sasi të tepërt. ose mukoza membrana: foshnjat, fëmijët e vegjël, të moshuarit dhe njerëzit me lëkurë të ndjeshme mund të kenë më shumë të ngjarë të përjetojnë probleme të lëkurës si rezultat i përdorimit të vajrave thelbësorë. Mund të jetë toksike. : Disa vajra esencialë, të tilla si bergamot, e bëjnë lëkurën më të ndjeshme ndaj dritës së diellit. Kjo mund të çojë në djegie nga dielli i rëndë nëse një person ka ekspozim ndaj dritës së diellit ose një stendë për rrezitje brenda 24 orëve nga trajtimi. Për shembull, mund të ekzistojë rreziku që përbërësit aktivë të kalojnë placentën dhe të ndikojnë në fetus.

Gjithmonë mbani vajra esencialë larg syve dhe çdo flakë të hapur. Ruani ato nga mundësia e fëmijëve dhe kafshëve shtëpiake. Shumë vajra esencialë janë të rrezikshëm për kafshët shtëpiake, kështu që njerëzit duhet të hulumtojnë se cilat vajra janë të sigurt për kafshët para se t’i përdorin ato në shtëpi. Luftoni virusin e gripit. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që përdorimi i vajrave thelbësorë në shtëpi do të kurojë ose trajtojë gripin ose viruset e tjera.

Nëse një person konstaton se vajrat thelbësorë ndihmojnë me simptomat e tyre, ata duhet të jenë të sigurt për të kontrolluar së pari me një mjek dhe gjithmonë të praktikojnë përdorim të sigurt. ose një virus tjetër duhet të kërkojë ndihmë mjekësore. Për më shumë informacion në lidhje me COVID-19, klikoni këtu.

Megjithëse hulumtimi sugjeron që vajrat thelbësorë mund të kenë disa përfitime shëndetësore, është e rëndësishme të mbani mend se Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk monitoron ose rregullon pastërtinë ose cilësinë e këtyre. Një person duhet të flasë me një profesionist të kujdesit shëndetësor përpara se të përdorë vajra esencialë, dhe ata duhet të jenë të sigurt për të hulumtuar cilësinë e produkteve të një marke. Një person duhet të bëjë gjithmonë një test patch para se të provoni një vaj esencial të ri.

Cilët faktorë kanë pasur të përbashkët njerëzit që vdiqën me COVID-19? Analiza zbuloi se shumica e atyre pacientëve kishin disa faktorë të qëndrueshëm të përbashkët. Disa informacione mund të jenë të vjetra. Vizitoni qendrën tonë të koronavirusit për informacionin më të fundit mbi pandeminë COVID-19. Universiteti i Kalifornisë-Davis-kohët e fundit shikoi të dhënat e 85 pacientëve që vdiqën nga dështimi i shumëfishtë i organeve pasi kishin marrë kujdes për Covid-19 të rëndë. Spitali Hanan ose Spitali i Unionit Wuhan midis 9 janarit dhe 15 shkurtit 2020. Raportoni gjetjet e tyre në një punim studimi që shfaqet në Gazetën Amerikane të Mjekësisë së Kujdesit të Frymëmarrjes dhe Kujdesit Kritik. Shumica ishin meshkuj më të vjetër

Hulumtimi t EAM ishte në gjendje të hynte dhe të analizonte historitë mjekësore të pacientëve të ndjerë, duke përfshirë nëse ata kishin ndonjë kushte themelore, kronike. dhe informacionin e hyrjes nga testet laboratorike dhe skanimet e CT, si dhe informacionet në lidhje me trajtimin mjekësor që morën ndërsa ishin në spitale. mosha mesatare prej 65.8 vjet dhe kushtet themelore kronike, siç janë problemet e zemrës ose diabeti.

"Shpresojmë që ky studim të përcjellë seriozitetin e COVID-19 dhe të thekson grupet e rrezikut të meshkujve mbi 50 me kushte kronike comorbid, përfshirë hipertensionin (presionin e lartë të gjakut), sëmundjen koronare të zemrës dhe diabetin," ata kanë komentoi.

th Ekipi i E gjithashtu vëren se, midis 85 pacientëve, regjistrimet e të cilëve ata analizuan, simptomat më të zakonshme të COVID-19 ishin ethet, gulça dhe lodhja. Kushtet e informacionit të tjerë potencialisht të rëndësishëm, ekipi hulumtues zbuloi se 81.2% e individëve të studimit "kishin eozinofil shumë të ulët [një lloj qelizash të bardha të gjakut, të cilat janë qeliza imune të specializuara që ndihmojnë në luftimin e infeksionit] numëron pranimin [në spital]. ”

Si pjesë e trajtimit të tyre, shumica morën antibiotikë, antivirale dhe glukokortikoide, dhe disa morën imunoglobulina intravenoze (të njohura edhe si antitrupa), ose interferon alfa-2b, i cili është gjithashtu një stimulues për përgjigjen imune.

Megjithatë, studiuesit vërejnë, "[T] ai efektiviteti i ilaçeve, siç janë antiviralët ose agjentët imunosupresivë, kundër covid-19 nuk dihet plotësisht."

Bazuar në vëzhgimet e tyre, autorët tregojnë se trajtimet, përfshirë kombinimet e ilaçeve antimikrobike, nuk dukej se kishte shumë një efekt pozitiv. sipas kohëzgjatjes së shkurtër midis kohës së pranimit dhe vdekjes (mesatarisht 6.35 ditë) në studimin tonë, "ata shkruajnë. Me një rrezik më të madh të rezultateve të rënda te njerëzit që kanë kontraktuar SARS-COV-2. Shkencor Global C Komuniteti për të vazhduar regjistrimin e të gjitha informacioneve të mundshme në lidhje me njerëzit që marrin kujdes për këtë sëmundje të re. "Studiuesit thonë se, megjithatë" [A] Sëmundja është përhapur në rajone të tjera, vëzhgimet nga këto zona mund të jenë të njëjta, ose të ndryshme. "

Ata vazhdojnë:

"Gjenetika mund të luajë një rol në përgjigjen ndaj infeksionit, dhe kursi i pandemisë mund të ndryshojë ashtu si mutat e virusit, gjithashtu. Meqenëse kjo është një pandemi e re që po zhvendoset vazhdimisht, ne mendojmë se komuniteti mjekësor duhet të mbajë një mendje të hapur pasi kryhen gjithnjë e më shumë studime. " COVID-19, klikoni këtu.

mace 1

çfarë

ndodh brenda trurit të një psikopati? Por mekanizmat e saktë nervorë që mbështesin këtë sjellje kanë mbetur të pakapshme. Sidoqoftë, hulumtimi i ri zbulon qarqet nervore që mund të drejtojnë sjelljen psikopatike.

çfarë ndodh në mendjen e një psikopati? Nga studime të specializuara neuroshkencore deri tek librat e psikologjisë popullore, kjo pyetje për kontrollimin e kokës ka të preokupuar shkencëtarë, etikë dhe gazetarë njësoj për vite me rradhë. Mbështetjet e kësaj gjendje kanë mbetur disi një mister. mister Duke ekzaminuar skanimet e trurit të pothuajse 50 të burgosurve në dy burgje të sigurisë së mesme në Wisconsin, Prof. Buckholtz dhe ekipi i tij ekzaminuan atë që i bën psikopatët të veprojnë ashtu si bëjnë, si dhe atë që i shtyn vendimmarrjen e tyre.

Ne ende nuk mund të dimë se çfarë ndodh në mendjen e një psikopati, por gjetjet e reja – të cilat janë botuar në revistën Neuron – mund të na ndihmojnë të kuptojmë se çfarë ndodh në trurin e tyre.

duke studiuar psikopatët në burgjet

Siç shpjegojnë autorët, studimet e mëparshme kanë treguar një lidhje midis faktorit impulsiv-antizocial dhe qarqeve që artistipizuese të shpërblimit në tru, siç matet me sinjalizimin e varur nga gjaku i gjakut, i cili është një Teknika standarde e përdorur në MRI funksionale. Për më tepër, Prof. Buckholtz dhe ekipi kanë treguar në një studim të mëparshëm që shënon hi Ghly në shkallën impulsive-antisociale lidhet fort me qarqet e lëshimit të dopaminës dhe rritjen e aktivitetit të trurit në zonat që lidhen me parashikimin e shpërblimit-domethënë, bërthama akumulon.

Të gjitha këto studime u sugjeruan studiuesve që sjellja psikopatike mund të të shoqërohen me transmetim të tepërt të dopaminës dhe një "reaktivitet funksional ndaj shpërblimeve" më të fortë në striatum. Kështu që ata u përpoqën të hetojnë nëse hipoteza e tyre ishte e saktë apo jo.

Si pjesë e studimit, 49 të burgosurve iu kërkua të kryenin një test të ashtuquajtur të vonuar të kënaqësisë ndërsa trurin e tyre u skanuan duke përdorur skanerë celular. Në provë, pjesëmarrësit duhej të zgjidhnin midis marrjes së një shume të vogël parash menjëherë dhe duke u dhënë një shumë më të madhe më vonë. . Shuma e këtyre vlerave subjektive u fut në një model të bazuar pjesërisht në studimet e kryera në primatët. që janë thelbësore për të gjykuar vlerën e këtyre zgjedhjeve. Mosfunksionimi i telave të trurit ‘

"[një person më psikopatik është, aq më e madhe është madhësia e asaj përgjigje striatal," shpjegon Prof. Buckholtz. "Kjo sugjeron që mënyra se si ata janë duke llogaritur shpërblimet e vlerës është disreguluar-ato mund të përfaqësojnë mbi vlerën e shpërblimit të menjëhershëm."

Eksperimenti konfirmoi hipotezën e shkencëtarëve. Prof. Buckholtz dhe Ekipi zbuluan se të burgosur Striatumi ventral i trurit rregullohet gjithashtu nga një rajon tjetër i trurit, i quajtur korteksi prefrontal medial ventral (VMPFC). VMPFC është gjithashtu përgjegjëse për aftësinë për të projektuar pasojat e veprimeve dhe vendimeve tona në të ardhmen. Vlera e këtij shpërblimi mund të mbivlerësohet.

Prof. Buckholtz dhe ekipi hartografuan disa zona të trurit që ishin të lidhura me striatumin ventral për të parë se si ato ndikojnë në vendimmarrjen, dhe ata zbuluan se lidhja midis VMPFC dhe striatumit ventral ishte dobësuar.

"[Ne] zbuluam se lidhjet midis striatumit dhe korteksit prefrontal medial ventral ishin shumë më të dobëta tek njerëzit me psikopati," shpjegon Prof. Buckholtz. "Nëse e prishni atë lidhje në këdo, ata do të fillojnë të bëjnë zgjedhje të këqija sepse ata nuk do të kenë informacionin që përndryshe do të udhëzojë vendimmarrjen e tyre në skajet më adaptive."

më e rëndësishmja, Efekti i lidhjes së dobët kortikostriatale ishte aq i qartë sa studiuesit ishin në gjendje të parashikonin numrin e dënimeve penale që të burgosurit kishin marrë secili.

"I njëjti lloj vendimmarrjeje me shikim të shkurtër, impulsiv që ne shohim tek individët psikopatikë është vërejtur edhe në mbingarkesën e detyrueshme dhe abuzuesit e substancave."

Translate »
Select your currency
EUREuro